Voeding voor konijnen en cavia's

Goede voeding is uitermate belangrijk voor konijnen en cavia's. Verkeerde voeding is de grootste boosdoener voor veel aandoeningen van met name het maagdarmkanaal.
Goede voeding is: veel hooi van goede kwaliteit (het moet lekker ruiken en
geen stof bevatten), groenvoer en bikskorrels. De korrels zijn er speciaal
voor konijnen en speciaal voor cavia's. Voor cavia's moet er vitamine C aan
toegevoegd zijn.


Konijnen
Voor konijnen adviseren wij om Supreme Science Selective Konijn te geven. Dit voer is speciaal ontwikkeld voor konijnen die erg kieskeurig zijn met eten en alleen de lekkere hapjes willen opeten. Supreme Selective bestaat uit brokjes, die alle essentiële voedingsstoffen bevatten die uw konijn nodig heeft om gezond en fit te blijven.
De voeding is zeer vezelrijk zodat uw konijn er goed op moet kauwen. De tanden en kiezen bij konijnen blijven altijd doorgroeien. Door de schurende werking van de vezels en door het knagen zorgen konijnen ervoor dat de tanden afslijten en kort blijven. Vezels zorgen daarnaast voor een optimale spijsvertering door de werking van het darmkanaal te bevorderen.
Science Selective bevat probiotica die het immuunsysteem van het konijn versterken, de spijsvertering verbeteren en de gezonde werking van de blinde darm bevorderen. Smakelijk kruiden zorgen ervoor dat uw konijn er met veel smaak van zal eten. Supreme Science Selective is bij onze kliniek verkrijgbaar.

                                                  
Cavia's
Net als voor konijnen verkopen wij ook voor cavia's een speciaal voer: Supreme Science Selective Cavia. Dit is een complete voeding met alle ingredienten om een cavia gezond te houden. Selectief eten is nu niet meer mogelijk. De voeding is verrijkt met vitamine C en mineralen, waaronder calcium. Vitamine C is een belangrijk bestanddeel van de voeding, essentieel voor gezonde botten, kraakbeen en ander weefsel.
De voeding bevat veel vezels, wat bijdraagt aan een goede natuurlijke gebitsafslijting en zorgt voor een goede spijsvertering. Daarnaast bevat de voeding een gezonde mix van smaakvolle kruiden. Cavia's vinden het erg lekker.