Voeding voor de kat

 


Kitten
Het eerste levensjaar is zeer belangrijk voor uw kitten. De juiste voeding heeft een directe invloed op de groei en ontwikkeling. Het is belangrijk om uw kitten de eerste 6-8 maanden kittenvoeding te geven, tot aan de sterilisatie of castratie. U bent er dan zeker van dat uw kat de juiste verhouding aan voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen krijgt.
Na de castratie of sterilisatie is het verstandig om over te stappen op een speciale voeding voor gecastreerde of gesteriliseerde katten. Na deze ingreep verandert de stofwisseling en hormoonhuishouding bij katten, waardoor zij meer aanleg voor overgewicht krijgen. Met deze speciale voeding helpt u ze om fit en gezond te blijven en hun ideale gewicht te behouden.

Volwassen kat
Vanaf 7-8 maanden tot 7 jaar noemen we een kat volwassen. Aangepaste voeding is er voor katten die binnenkatten zijn in verband met mogelijk verminderde activiteit en dus verhoogde kans op overgewicht. Daarnaast blijft de invloed van castratie en sterilisatie levenslang aanwezig. Blijf uw kat goed observeren, voel naar de ribben en houd zijn postuur en gewicht in de gaten. 

Senior kat
Vanaf 7 jaar wordt de kat senior genoemd. De voedingsbehoefte van de oudere kat is anders dan die van jongere volwassen katten. Dankzij een goed uitgebalanceerde hoeveelheid vitaminen en mineralen zorgt een seniorenvoer ervoor dat uw kat zich, ondanks zijn hogere leeftijd, jong en gezond blijft voelen. Een verlaagd fosforgehalte helpt tevens mee om een gezonde nierfunctie te behouden.