Rondleiding

Pand
Ons moderne praktijkpand is in 1996 gebouwd. We vinden het belangrijk dat het gebouw niet alleen toegespitst is op de behandeling van huisdieren, maar ook een fraai uiterlijk heeft.
Het is iedere dag weer een plezier om naar dit gebouw toe te rijden en er te werken.

 

 

 

Wachtkamer en balie
In de lichte wachtkamer kunt u rustig plaats nemen, allerlei informatie bekijken of een tijdschrift lezen als u nog niet aan de beurt bent.
Als u alleen uw dier even wilt wegen, kunt u daar natuurlijk tijdens openingstijden altijd voor binnenlopen. De weegschaal staat in de wachtkamer.
De balie is dé plek voor al uw vragen, de assistentes helpen u graag.Kantoor
Ons kantoor is niet alleen een werkplek, maar ook een beetje een huiskamer. Vanuit het kantoor hebben we direct zicht op de wachtkamer.Behandelkamer
Hier wordt uw huisdier onderzocht en behandeld. Operatiepatiënten worden hier voorbereid en er worden gebitsbehandelingen uitgevoerd. Alle gegevens van uw huisdier worden in de computer op een patiëntenkaart bijgehouden.Operatiekamer

Hier worden alle operaties uitgevoerd, de 'normale' maar ook de orthopedische operaties zoals knieoperaties en fracturen. De operatiekamer is voorzien van gasanaesthesie en bewakingsapparatuur.  Opname en uitslaapruimte
In deze rustige ruimte verblijft uw huisdier voor en na de operatie. Op een patiëntenkaart wordt bijgehouden hoe de recovery van uw huisdier verloopt. Indien noodzakelijk kan uw huisdier voor langere tijd opgenomen worden voor intensieve verpleging.
Honden en katten worden gescheiden opgevangen tijdens de recovery om stress bij de dieren te voorkomen.

 

 Apotheek
In de apotheek zijn diergeneesmiddelen opgeslagen.

Magazijn
Een ruim assortiment onderhoudsvoer voor hond en kat, konijn en cavia ligt hier opgeslagen. Daarnaast zijn alle dieetvoedingen op voorraad. Röntgen en echoruimte

Naast het röntgenapparaat is apparatuur voor echografie aanwezig: veel aandoeningen in bijvoorbeeld de buikholte kunnen met echografie vastgesteld worden.
Voor botbreuken zijn röntgenfoto's beter geschikt.Laboratorium

De meeste onderzoeken worden op de praktijk uitgevoerd: er is apparatuur voor bloed-, urine- en faecesonderzoek en voor het onderzoek van huid- en haarmonsters.

Sterilisatieruimte
Hier worden alle chirurgische instrumenten gereinigd en geautoclaveerd (steriel gemaakt).