25.04.14

Mag ik me even aan u voorstellen?

Ik ben Vodka "de praktijkkat"

Half maart ben ik bij hier op de kliniek binnengekomen. Ik zat in het asiel en was anderhalve dag bij mijn nieuwe eigenaren. Deze dachten dat ik veel pijn had, vooral bij het plassen. Ik plaste kleine beetjes. Gemma onderzocht mij en zei dat ik een pijnlijke blaas had, omdat ik nauwelijks kon plassen. Ik ben meteen op de kliniek gebleven voor intensievere zorg.

Mijn urine werd onderzocht. Hier kwam geen gruis uit, maar bloed en blaasafval. Gemma legde een braunule (slangetje in het bloedvat) aan in mijn voorpoot. Ze spoot een middel in tegen de pijn en een middel waardoor ik suffig werd. Toen ik weer helemaal wakker werd hadden ze een katheter ingebracht, zodat ik weer goed kon plassen. Ik lag in een hokje aan een infuus. Van al het vocht moest ik veel plassen. Het was goed voor de werking van mijn nieren en het doorspoelen van mijn blaas.
Als ik werd onderzocht in de behandelkamer wist ik zelf de weg naar mijn hokje. Ze lieten me los en ik liep zelf terug.
Ik had veel verzorging nodigen kreeg daardoor veel aandacht en anders zorgde ik daar wel voor. Als iemand mijn hok kwam verschonen zorgde ik dat ze mij aaide. Ik houd van aandacht!

Gelukkig knapte ik op. Ik ging weer plassen op de kattenbak en mocht terug naar huis. Helaas ging het hier niet zo goed. Ik verloor druppels urine. Mijn baasje belde Gemma en ik werd terug naar de praktijk gebracht. De volgende dag heeft Gemma mij geopereerd. Ze heeft mijn urinebuis verlegd. Ik voelde me snel veel beter.

Ik raakte steeds meer gewend aan iedereen op de praktijk en voelde me steeds meer op mijn gemak. Ik mocht los lopen. Kroop naar de zolder en zag mensen met hun huisdier in de wachtkamer zitten. Misschien heeft u mij ooit wel eens gezien. Ik leerde honden beter kennen en kan nu goed met sommige honden overweg. Soms zette ik de boel op stelten. Zo heb ik een paar voerzakken open gekrabd en de kauwstaafjes voor honden uitgetest!

Inmiddels ben ik weer terug bij mijn bazinnen. Gelukkig gaat het helemaal goed bij hun thuis. Ik had het naar mijn zin maar ik hoop dat alles goed blijft gaan en de pijn weg blijft.