05.04.13

Baliebus: Brooke Hospital for Animals

De afgelopen 2 jaar was de inhoud van onze ‘baliebus’ voor de Dierenbescherming.

 Dit jaar is de baliebus weer voor Brooke Hospital for Animals


Brooke Hospital for Animals zet zich in voor verbetering van de leefomstandigheden van werkpaarden en -ezels in landen als Egypte, India en Pakistan. De eigenaren van de dieren zijn straatarm. Zij zijn met hun gezin volledig afhankelijk van hun werkdier: een paardenkracht voorziet in het levensonderhoud van 6 of meer mensen. Maar door geldgebrek en onwetendheid moeten de paarden en ezels werken onder vreselijke omstandigheden, vaak tot ze er dood bij neervallen, waardoor het gezin zonder inkomen is.

In landen als India, Pakistan en Egypte lijken ezeltjes en paarden vooral te bestaan om te zwoegen onder een te zware last bakstenen, vaak in baksteen fabrieken en op bouwterreinen.  
De eigenaren van de dieren werken 10-12 uur per dag voor een armetierig loontje. Maar ze vervoeren ook personen, landbouwproducten en vuilnis: je kunt het zo gek niet bedenken. Meestal in de brandende zon, zonder rust en zonder drinkwater. Het leed van de werkpaarden en -ezels is onbeschrijflijk. Dieren met enorme wonden, fracturen door het verkeer, zweren door slechtpassend tuig, doorgesneden tongen omdat bitten van nylondraad worden gebruikt, vuistgrote abcessen en veel ziektes.
Brooke helpt deze dieren.
Met eigen dierenklinieken en mobiele klinieken geven de dierenartsen gratis diergeneeskundige hulp. Daarnaast geven ze eigenaren voorlichting over een goede dierverzorging.Op scholen wordt voorlichting gegeven aan kinderen, de eigenaren van de toekomst.
Brooke voorziet in een enorme behoefte: de dierenartsen helpen meer dan 500.000 dieren per jaar!

     
De paarden en ezels in India, Pakistan, Afghanistan, Egypte en Jordanië: in de hitte torsen ze vrachten met stenen en trekken torenhoog geladen karren. Ze moeten werken onder vreselijke omstandigheden. De dieren zijn vaak gehavend, gewond, doorgezakt en uitgemergeld; ze krijgen te weinig te eten en te drinken.
Armoede en onwetendheid zijn de grootste veroorzakers van dit dierenleed. 

Brooke Hospital for Animals wil dit leed lenigen door op een effectieve manier te helpen. De dierenartsen van Brooke bekommeren zich niet alleen om de dieren zelf, maar verbeteren door voorlichting ook de omstandigheden waarin de dieren leven en werken. Zo worden ook de straatarme eigenaren en hun families geholpen.


Brooke Hospital helpt met gratis diergeneeskundige zorg voor paarden en ezels en door voorlichting aan eigenaren over een goede dierverzorging.

 


* Het copyright van de foto's berust bij Brooke Hospital for Animals